torsdag 14 januari 2010

Webb, spelprogram m m

Nu silar informationen om den nya hemsidan för div 3 Norra Svealand ut genom klubbarnas nät, ibland med lite bredare maskor, ibland med som det tycks rätt små. Men alla som hittat hit rekommenderas att också hitta till
http://www.treanfyran.se/
för att se hur Agius m fl i IFK Uppsala har tänkt. Och de har mera i bakvagnen, kan jag försäkra som fått tjuvtitta lite. Gästboken fungerar redan!
Jag håller bloggen vid liv som ett komplement. Till exempel hade jag tänkt mig att då och då bjuda in externa skribenter att stämma av läget, eller kanske göra det själv någon gång. Eller i övrigt ha ett forum öppet för sådant som inte ryms i hemsidans format - vi får se vad som kan bli aktuellt.
Nu finns det definitiva spelprogrammet på SvFF:s hemsida,
http://svenskfotboll.se/ovriga-serier/spelprogramresultat/?scr=fixturelist&ftid=27271
Här kan man t ex konstatera att det även i år blir ett virrvarr under de sena vår- och tidiga höstomgångarna. Lagen följs åt t o m omgång 9 men sedan måste vi gå ända fram till omgång 16 innan alla lag på nytt har lika många spelade matcher. Jag erinrar mig då att sju (!) matcher i div 3 NS och ÖS förra året avgjordes på protester efter missade varningar/avstängningar under just den här perioden med splittrade spelomgångar. Kanske kan den nya hemsidan hjälpa lagledarna att räkna in de olika korten . . .
Tre av matcherna i omgång 12 är flyttade från juli/augusti till juni. Men Karlberg-Råsunda spelar redan 23 juli och Dalhem-Täby (omg 14) 24 juli. Ett antal matcher i omg 13 är i SvFF:s program placerade i fel månad, augusti i st f juli (rättat av SvFF 15/1).
Ett par spelarnyheter som båda gäller spelare som varit i Stockholm och spelat division 3-fotboll förr: Jens Jessen, närmast från Klintehamn, ansluter till Dalhems trupp och Anders Rönnerdal, Storvreta, till IFK Uppsalas.

söndag 3 januari 2010

Hemsida på gång!

IFK Uppsala är inte bara en av Sveriges mest anrika idrottsföreningar. Vår nya klubb i division 3 NS har också genom Per Agius och Markus Wikman byggt upp en hemsida som förra året kom lagen i Upplandsfyran till del och som de nu är på väg att erbjuda oss i Norrtrean.

Jag har fått möjlighet att följa en del av deras jobb de senaste månaderna och känner att alla vi som kommer att följa norrtrean i år kommer att få ännu trevligare än vanligt.

Per Agius har aviserat att han kommer att gå ut med information till föreningarna inom de närmaste veckorna. Jag tror verkligen det här kan bli riktigt bra - hemsidan i Upplandsfyran var en succé med mängder av besökare varje dag och en sprängfylld gästbok.
Kanske kan den här bloggen fungera som ett komplement. Om hemsidan till exempel har svårt att härbärgera längre texter, som intervjuer, kommentarer, analyser etc kan kanske bloggen ha en roll att spela.
Vi får se. Tills vidare: Jag hoppas att alla tar emot Agius & Wikmans erbjudanden med öppna armar!
Förra årets hemsida för Upplandsfyran finns på
www.ifkuppsala.se/div4/

Programförslag klart

Inför spelordningsmötet den 14 januari finns nu ett förslag från Fotbollförbundet

http://svenskfotboll.se/ovriga-serier/spelprogramresultat/?scr=fixturelist&ftid=27271



Serien startar 17/18 april och alla de uppflyttade lagen börjar borta: Dalhem mot Bollstanäs, IFK Uppsala mot Karlberg och Kungsängen mot Heby. Spånga och Råsunda inleder jakten på en ny division 2-plats hemma mot Norrtälje respektive Bagarmossen. Järfälla-Täby kompletterar.

Sista speldag är 25/26 september. Sedan väntar kval för lag 2 och 9.

En omgång är schemalagd på en vardag, onsdagen den 4 augusti. Täby tycks bli det lag som får be spelarna att ta ledigt från jobbet för att resa till Gotland och kvällsmatch mot Dalhem.