torsdag 29 april 2010

Lite om läget i norrtrean

Som många andra är jag glad att Agius & hans medhjälpare i IFK Uppsala kör hemsidan för trean och fyran. Som en liten avlastning kommer jag att med oregelbundna mellanrum lägga in lite texter här, och också be andra att skriva. Men
http://www.treanfyran.se/
är huvudspåret, glöm inte att rapportera resultat och annat intressant dit!

Kvällens match mellan två av seriefavoriterna, Heby och Bollstanäs, började bra för gästerna. 2-0 och klart spelövertag. Men strax före pausen trasslade det till sig ordentligt med frilägesutvisning och straff. 2-1, och i andra halvlek kunde Heby vända matchen med ett segermål fem minuter före Thunmans slutsignal. Men enligt mina rapportörer låg Bollstanäs trots utvisningen bra på även i andra halvlek - i så fall tredje matchen Bollstanäs vinner spelet på plan utan att vinna matchen.
Veckans snackis är förstås Kungsängens 13-1 på Järfälla. Och låt det genast bli sagt: När Järfällas målvakt blev frilägesutvisad strax före halvtid var det inte någon utespelare utan lagets ordinarie andremålvakt Patrik Råssmo som fick gå in och se straffen gå i mål. Och minuten efter fick han gult kort och en ny straff emot sig - ingen kul a-lagsdebut.
Sen blev det tio mål till i andra halvlek. P-O Burén, tränaren, har nog något psykologiskt att jobba med där . . . och då tänker jag inte på stackars Råssmo, som kanske får ta nya tag på söndag när förstemålvakten Saleh är avstängd.
Tidigt i våras sa Täby IS tränare Stefan Karlsson att årets norrtrea skulle bli väldigt jämn. Han trodde inte att några lag skulle sticka iväg eller bli lämnade kvar.
Jag har nu sett de flesta lagen (dock inte Heby) och ännu inte sett något blivande division 2-lag. Och inget av de lag jag sett är klart bättre i fjol, definitivt inte.
Å andra sidan är de nya lagen lite tuffare. Dalhem har med fyra poäng mot två av seriefavoriterna visat att Gotlandslaget i år inte är någon räddningsplanka, IFK Uppsala med många kloka men inte hypersnabba spelare kommer att bli bättre på naturgräs och Kungsängen har redan säkrat målskillnaden.
Än så länge skiljer bara två matcher, sex poäng, mellan nerflyttning och uppflyttning. Ingenting i en lång serie.
Men jämfört med i fjol finns det en stor skillnad: Efter två omgångar ledde div 3 Norra Svealand överlägset utvisningsligen, och i slutet av vårsäsongen var hälften av spelarna på SvFF:s avstängslista för hela landet från vår serie. I år är det lugnare. 0 röda i första, 1 (friläge) i andra och hittills 1 (friläge) i tredje. Grannserien div 3 Östra Svealand har redan sex röda kort efter två omgångar.