onsdag 30 september 2009

4-0 för Rotebro

De tre målmaskinerna Biyan Bozan (två mål), Johan Hedman och Kalle Ramsell såg till att Rotebro kan känna stor tillförsikt inför resan till Hälsingland på lördag. Efter 4-0 (1-0) hemma mot Rengsjö har Rotebro marginal, men betydelsen av hemmagräs och storpublik ska inte underskattas. Rengsjö stod emot bra under större delen av första halvlek men orkade inte hålla sin höga press i andra.
"Rotebro var helt enkelt bättre", sade Rengsjös Roland Hedlund efter matchen. "På slutet hade de lekstuga." Och tränaren Anders Olsson lovade sex man på topp på lördag . . .

Spårvägen som kom tvåa i Södra Svealand förlorade bortamatchen mot Karlstads BK med 1-0. Emil Hägglöf &co behöver alltså vinna med två mål (eller 1-0 och förlängning) hemma på Skarnäck.

tisdag 29 september 2009

Upplandsfyran ligger före...

Jag har fått så många positiva reaktioner på tanken på en div 3 NS-blogg att jag tror det är möjligt att gå vidare. Många tycks ha svårt att komma in i kommentarfältet, trots att det enligt inställningarna inte ska finnas några restriktioner. Den som har ett googlekonto (som är lätt att skaffa och rätt användbart) kan använda det som sänd-id.
Men somliga har hunnit längre. Varför nöja sig med blogg när man kan ha en egen hemsida? undrar säkert Per Agius i IFK Uppsala som etablerat en hemsida för div 4 Uppland. Den har gjort stor succé, liksom Avspark för div 4-5 i Stockholm. Säkert en spegel av att det finns så få lokala medier som följer våra serier.
Vi har kanske anledning att hälsa IFK Uppsala lite extra välkomna till NS! Hemsidan har adress http://www.ifkuppsala.se/div4/

Parling före Italiener

Trots att Pontus Parling slutade göra mål när seriesegern för Strömsberg var (nästan) klar vann han förstås skytteligan. 13 mål på sex matcher i juni och augusti var imponerande. I sista matchen säkrade Täbys veteran Kenneth Italiener andraplatsen. Här de bästa (enligt domarrapporterna):

Tjugo mål:
Pontus Parling, Strömsberg

Sexton mål:
Kenneth Italiener, Täby

Femton mål:
Björn Berglund, Strömsberg

Tretton mål:
Biyan Bozan, Rotebro
Martin Lindbom, Heby

Tolv mål:
Kalle Ramsell, Rotebro
Johan Hedman, Rotebro

Elva mål:
Tobias Lindström, Norrtälje
Daniel Käll, Strömsberg
Alex Längquist, Järfälla
Stefan Dolkow, Bollstanäs

Mer om Rengsjö

Rotebros kvalmotståndare Rengsjö SK var redan i fjol nära att gå till kval men kom till slut trea i div 3 Södra Norrland. Klubben har aldrig tidigare varit i närheten av en sådan framgång i fotboll. Och det är kanske inte så konstigt - Rengsjö har enligt senaste statistik 272 invånare. Men samhället en dryg mil öster om Bollnäs är väl värt ett besök om man gillar gamla Hälsingegårdar - här finns några av de bäst bevarade i hela landskapet.

Lagets klart lysande stjärna är mittbacken Robert Bronegård. Men det är inte bara Rotebros vassa anfallsspelare som får tampas med honom. Han är med sina åtta mål också en av lagets starkaste spelare i motståndarnas straffområde.

lördag 26 september 2009

Rotebro till kval - Gimo till fyran

Dagens stora vinnare - förutom seriesegrna Strömsberg förstås - var Rotebro som säkrade kvalplatsen och Karlberg som höll undan för Gimo vid nedflytningsstrecket.
Rotebro var kanske lite tagna av allvaret, men en befriande frispark av Kalle Ramsell tio minuter före slutet innebar inte bara kvittering mot Strömsberg utan också säker andraplats.
Rängsjö står för motståndet i första kvalomrången. Man har beslutat vända på spelordningen, vilket innebär att Rotebro börjar hemma på onsdag 19.30.
Mer om Rängsjö senare.
Gimo gjorde vad laget skulle - vann mot Gamlis. Men ett blekt Täby forcerades ner av Karlberg och då betydde Gimos seger ingenting. Därmed försvinner tre av de fyra Upplandslagen från norrtrean, plus att "Norrlandslaget" Sandviken också flyttas ner. IFK Uppsala flyttas upp från fyran. Serieindelningen nästa år kan bli intrikat. Slutomgången i tvåan nästa helg och kvalspelet avgör, men det blir under alla förhållanden trångt i div 3 Norra Svealand.
Om Du klickar på kommentera kan Du komplettera eller kommentera inlägget eller komma med helt egna synpunkter.
De närmaste dagarna kommer mer kvalinfo, skytteliga, varningsliga, statistik och lite udda iaktagelser från året.

tisdag 22 september 2009

Sex avstängda i sista omgången

Andreas Gillström i Sandviken fick sin sjätte varning när han slängde en vattenflaska i reklamskyltarna på Jernvallen i lördags. Det blir hans fjärde avstängning eftersom han även har en grov utvisning och en lindrig efter två gula.
Övriga som får stå över på lördag är enligt mina matchanteckningar:
Robert Ljunggren, Sandviken, Alexander Viiri och Linus Ahlin, Heby, Christodoulos Kitsos, Järfälla, och Mattias Lamberg, Karlberg.

Upp eller ner???

//Rättad version!//
På lördag klockan 14.00 gäller det.
Med tre poäng och sju plusmål till godo på Bollstanäs ska Rotebro naturligtvis klara andraplatsen och därmed gå till division 2-kval. Rotebro avslutar mot seriesegrarna Strömsberg hemma och Bollstanäs åker till Heby.
Men - osvuret är bäst. Kanske kan Strömsberg efter de senaste svaga matcherna på nytt visa upp samma härliga spel som i juni och augusti och Parling få fart på målskyttet igen. Och kanske kan Bollstanäs - ja ni vet hur det är i foboll så här på hösten.
Om Rotebro går till kval minns säkert alla som var på Bollstanäs ip den osannolika matchen den 5 augusti när Rotebro fick Forssmed frilägesutvisad i 18 minuten och låg under med 3-1 efter en halvtimme. Men på något märkligt sätt tog Rotebro över i andra halvlek och i slutminuten nickade Mbye Camara in 3-3. Utan det målet hade båda lagen stått på 40 poäng i dag.
I botten är det stenhårt. Vinner Gimo mot Gamlis i Uppsala måste Karlberg också vinna i Täby för att klara sig kvar. Men seger är ett måste för Gimo - annars blir det Upplandsfyran nästa år.

Rengsjö eller Huge?

Onsdagen den 30 september inleder Rotebro eller Bollstanäs kvalspelet till division 2 med bortamatch mot Rengsjö (Bollnäs) eller Huge (Gävle) från div 3 Södra Norrland. Returen spelas påföljande helg. Rengsjö har en poäng till godo och kan avgöra genom hemmaseger mot Korsnäs på lördag.
Vid seger möter Rotebro/Bollstanäs lag tio i div 2 Norra Svealand i slutkval 10/11 (hemma) och 17/18 oktober. Falu IK ligger på kvalplats med två omgångar kvar, men det kan teoretiskt också bli Råsunda, Sandvikens IF, Sollentuna, Vallentuna eller Älgarna (från Härnösand). En derbymatch mot Sollentuna United vore väl något för Rotan eller Bollstanäs. . .
Lagen från div 3 Norra Svealand (senast Spånga och Sollentuna) brukar lyckas bra i kvalen.

Skytteligan 2009

Enligt mina anteckningar ser skytteligan ut så här. (Jag har då tagit bort målskyttarna i de två matcher där SvFF ändrat matchresultatet till 3-0.) Anteckningarna bygger på domarrapporterna till SvFF:s hemsida. Sannolikt har jag gjort fel någonstans och säkert har lagen ibland andra målskyttar i sin egen statistik än dem som domarna angett. Men ändå: Här kommer listan:


Tjugo mål:
Pontus Parling, Strömsberg
Femton mål:
Björn Berglund, Strömsberg
Kenneth Italiener, Täby
Tretton mål:
Bijan Bozan, Rotebro
Johan Hedman, Rotebro
Tolv mål:
Martin Lindbom, Heby
Elva mål:
Daniel Käll, Strömsberg
Kalle Ramsell, Rotebro
Alex Längquist, Järfälla
Tio mål:
Stefan Dolkow, Bollstanäs
Nio mål:
Lorance Koria, Järfälla
Tobias Lindström, Norrtälje
Åtta mål:
André Gresillon, Täby
Andreas Bellander, Norrtälje
Johan Teymur, Assyriska
Alexander Viiri, Heby
Sju mål:
Markus Kvarneå, Gamlis
Fredrik Edholm, Bollstanäs
Mattias Johansson, Bollstanäs
Sex mål:
Joakim Ågren, Gamlis
Andreas Gillström, Sandviken
Mattias Genc, Assyriska
Tommy Flemström, Bollstanäs
Fem mål:
Gabriel Baydono, Assyriska
George Gorgis, Assyriska
Gabriel Rhawi Assyriska
Ninus Chabo, Assyriska
Joachim Blomqvist, Strömsberg
Oliver Lee Gilford, Karlberg
Christian Patsouras, Bollstanäs

Vill Du vara med?

Under året har jag luftat idén om en div 3 Norra Svealandsblogg med några av dem jag träffat i samband med matcher. Den skulle kunna innehålla information, statistik, nyheter från lagen och naturligtvis också debatt och synpunkter på allt som rör vår verksamhet - arrangemang, ekonomi, träning etc.

Eller kanske diskussion om vem som varit seriens bäste eller nyttigaste spelare (eller målvakt, tränare, försvarare, mittfältare, forward...) eller annat som kan vara av gemensamt intresse. Sidan blir vad vi gemensamt åstadkommer.

Jag kommer att lägga ut några texter då och då de närmaste veckorna, som en provperiod. Om några likasinnade anmäler sig som villiga att dela ansvaret för bloggen skulle vi kunna starta så smått under vintern och ha en fungerande modell när serien startar igen våren 2010.

Du kan anmäla Ditt intresse här eller till kjellander@telia.com eller genom att ringa 0702-15 38 15.