lördag 26 september 2009

Rotebro till kval - Gimo till fyran

Dagens stora vinnare - förutom seriesegrna Strömsberg förstås - var Rotebro som säkrade kvalplatsen och Karlberg som höll undan för Gimo vid nedflytningsstrecket.
Rotebro var kanske lite tagna av allvaret, men en befriande frispark av Kalle Ramsell tio minuter före slutet innebar inte bara kvittering mot Strömsberg utan också säker andraplats.
Rängsjö står för motståndet i första kvalomrången. Man har beslutat vända på spelordningen, vilket innebär att Rotebro börjar hemma på onsdag 19.30.
Mer om Rängsjö senare.
Gimo gjorde vad laget skulle - vann mot Gamlis. Men ett blekt Täby forcerades ner av Karlberg och då betydde Gimos seger ingenting. Därmed försvinner tre av de fyra Upplandslagen från norrtrean, plus att "Norrlandslaget" Sandviken också flyttas ner. IFK Uppsala flyttas upp från fyran. Serieindelningen nästa år kan bli intrikat. Slutomgången i tvåan nästa helg och kvalspelet avgör, men det blir under alla förhållanden trångt i div 3 Norra Svealand.
Om Du klickar på kommentera kan Du komplettera eller kommentera inlägget eller komma med helt egna synpunkter.
De närmaste dagarna kommer mer kvalinfo, skytteliga, varningsliga, statistik och lite udda iaktagelser från året.

1 kommentar:

  1. Assyriska bör väl flyttas till Södra kan man tycka. Var och såg IFK säkra uppflyttningen mot Märsta. IFK är ett spelande lag med ett par riktigt duktiga spelare så de kommer nog inte att göra bort sig i trean heller. Tempot i matchen var dock inte imponerande högt för att vara en toppmatch i fyran.
    BSK gjorde ett ärligt försök "om-utifall-att" och vann också borta mot Heby med 4-1. Självfallet hamnar 3-3 matchen mot Rotebro på näthinnan där vi spelade utomordentligt bra fotboll i 30 minuter, ledde med 3-1 och var en man mer, men slutade spela fotboll. Seger där och vi hade slutat tvåa.

    SvaraRadera