fredag 7 maj 2010

Jämnt och skraltigt?!

Efter att ha sett alla lag törs jag hävda: Div 3 N Svealand är i år en rätt skraltig serie. De senaste åren har vi varit, och visat i kval eller på annat sätt, bättre än konkurrenterna i Östra Svealand och Södra Norrland både i topp och bredd.
Bredd: Visst, alla har hittills visat att de platsar på mitten eller nedre delen i division 3. Men topp? Icke.
Rimligen kommer i höst några lag med bra tränare och bred trupp att sticka iväg, Norrtälje, Heby, Bollstanäs känns starkast just nu, men hur länge håller de nyuppflyttade lagen?
Ganska länge, tror jag. IFK Uppsala, Kungsängen och Dalhem har inte bara resultatmässigt hävdat sig bra, utan är också de tre lag som har lägst antal gula kort.
Och så har vi det förfärliga faktum att tre lag åker ut och ett måste kvala; i år känns det som ett sådant år när en poäng kan skilja mellan kval till tvåan och kval till fyran.
Om vi nu ska fram en spelare som sticker ut kan det förstås bara bli Peter Öhman, Dalhem, sex mål på tre matcher. I andra lag talas mycket skador. En som jag tror berör alla är att Täby IS veteran, Kenneth Italiener med debut i i TIS a-lag för mer än 20 år sedan, olyckligt fick en spark som slet av en sena och kräver operation. Kenta som vann skytteligan i Norrtrean 2008 och kom tvåa i fjol får nu satsa på att vinna igen 2011.
Domarna har i år genomgående varit bra på att rapportera matcher. Ett undantag är domaren i matchen Karlberg-Täby, som inte lade in matchrapporten förrän nästa omgång i serien börjat spelas fem dagar senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar