tisdag 6 oktober 2009

Kvaltrassel i Uppland

Upplands Fotbollförbund beslöt på tisdagen att Enköpings IS inte är behörigt att kvala till division 3 eftersom laget har ett gällande farmarlubbsavtal med Enköpings SK i division 1. Kvalplatsen går i stället till IK Fyris som kom trea i serien. Laget möter gotländska Dalhem i kvalet.
Från den norra Stockholmsserien avancerar Kungsängens IF. Laget har tidigare spelat en säsong i division 3, men det var 30 år sedan. Långholmens FC som vann Stockholm Mellersta kan också bli aktuellt för norra Svealandstrean. Det är en ung förening, grundad år 2002, med engelska som föreningsspråk och en klar dominans av spelare från de brittiska öarna.

Spånga IS kommer tillbaka till norrtrean trots seger i sista matchen i division 2. Det blir nu Älvsjö AIK som får kvala mot Karlstads BK. Värmlänningarna besegrade Spårvägen i första kvalomgången - 2-2 men mål på bortaplan avgjorde.

Rotebro möter Råsunda hemma på lördag kl 14.00 med retur nästa lördag på Skytteholm. Vi kan väl diplomatiskt säga att vi önskar båda lagen lycka till men att vi gärna ser dem i division 3 Norra Svealand också . . .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar