fredag 16 oktober 2009

Ny tränare i Norrtälje

Peter Hautalahti blir ny huvudtränare i BKV Norrtälje. Han efterträder Peter Johansson som tränat laget i åtta år.
Som spelare gick Hautalahti hela vägen från S:t Erikscupen till a-laget i Hammarby. I tio år, fram till 1994, var han en viktig del av backlinjen.
Tränaren Hautalahti kommer närmast från Mälarhöjden, där han efter sex år äntligen fick se sitt lag vinna fyran. Hautalahti bor i Roslagen och får alltså nu närmare till jobbet. Han säger till Norrtälje Tidning att han vill spela fotboll och inte låta slumpen avgöra vad som händer:
"Spelarna ska veta vad de ska göra och det är vi som ska se till att situationerna uppstår, oavsett om vi spelar försvars- eller anfallsspel. Jag har provat alla system, men det är spelarmaterialet som får bestämma det."


Thomas Lind fortsätter, föga överraskande, som tränare för Bollstanäs även nästa år. 2008 tog han tillbaka BSK till division 3 och i år var laget nära kvalplats efter att ha varit seriens bästa lag under höstsäsongen. Det innebär att vi 2010 har åtminstone en tränare i norrtrean som både på hemsidan och i övrigt levererar intressanta synpunkter på sitt eget och andra lag.

En känd profil i Stockholmsfotbollen har meddelat att han drar sig tillbaka efter den är säsongen. Sportchefen i FC Järfälla Olle Olsson som i många år varit drivande kraft i klubben avgår.
De klena resultaten i höst har lett till ett antal lika anonyma som olustiga kommentarer på klubbens hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar