lördag 17 oktober 2009

Spekulationer inför 2010

Vilka lag spelar i norrtrean nästa år?
Låt oss spekulera lite.
Från div 2: Spånga, Råsunda
Från div 4: Kungsängen, IFK Uppsala
Från årets serie: Bollstanäs, Täby, Heby, Norrtälje, Järfälla, Karlberg.
Summa tio lag.
Genom att både Falun och Söderhamn föll ur div 2 finns 13 lag i div 3 södra Norrland. Så vitt jag kan se finns ingen ledig plats i mellersta Norrland. Möjligen i västra Svealand (eftersom Karlstad vann kvalet mot Älvsjö) för ett av dalalagen men mer troligt är att ettdera av Huge, Valbo, Brynäs eller Hille placeras i norrtrean. Alla kommer från Gävletrakten, Hille nykomling.
Summa elva lag.
Gotländska Dalhem är kvalificerat för den 12:e platsen, men här kommer också logistiska och ekonomiska bedömningar in.
Om Dalhem placeras i södertrean blir det inte enklare. Södertrean är knökfull nästa år, redan 14 lag!!! (Panellinios och Älvsjö från tvåan, Vagnhärad, Långholmen, Mälarhöjden från fyran, Assyriska från norrtrean, Spårvägen, Huddinge, Tyresö, Konyaspor, IFK Eskilstuna, Enhörna, Bagarmossen, Tellus från årets serie).
Det ska bli väldigt intressant att se SvFF:s förslag till serieindelning . . .
Och OBS! Jag har genomgående utgått från att Assyriska Ungdom flyttas till södertrean.

4 kommentarer:

  1. Långholmen skulle ju vara varmt välkomna i norrtrean. Tråkigt nog för Gotlandslagen så är det väl inga lag som blir glada över att få dessa i "sin" serie. Själv slipper jag gärna den resan.

    SvaraRadera
  2. Tack, BSK, för de vänliga orden. Vi skulle aldrig klara en match på Gotland. Båtresor tenderar att ha menlig inverkan på vårt spel...

    Allvarligt talat ser det lika illa ut åt båda håll för vår del. Vi är en liten klubb med starkt begränsade tillgångar, men vi får ju göra det bästa av situationen.

    Dock är vi fortfarande segerrusiga och ser fram emot nästa säsong.

    Hoppas ni har fixat vänstra hörnet så man kan slå hörnor från alla håll om vi möts nästa år;)

    SvaraRadera
  3. Ny konstgräsmatta och plats för mer än ett stegs sats i vänstra hörnet så det ska nog ordna sig. Blir det inte i serien så ses vi ju på träningsmatch.

    SvaraRadera
  4. Man kan ju tänka på att Gotlandslaget får åka båt till varje bortamatch?? Då känns det ju inte riktigt rättfärdigat att klaga på att få åka nån gång, dessutom innan man har gjort det:D

    SvaraRadera